Τι είναι η CBG (Κανναβιγερόλη);

Η CBG είναι το δομικό στοιχείο για πολλές ενώσεις στη κάνναβη, συμπεριλαμβανομένης της THC και της CBD. Κανναβινοειδή είναι τα ενεργά συστατικά που βρίσκονται στο φυτό της κάνναβης και είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με πολλούς τρόπους. Ενώ μπορεί να έχετε ακούσει κανναβινοειδή όπως η THC και η CBD, πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι η CBG. Read More

Πως χρησιμοποιούμε το έλαιο κάνναβης

Αυτές οι οδηγίες αφορούν στην ενεργοποίηση και ρύθμιση του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος του οργανισμού και στηρίζονται στην εύρεση του «θεραπευτικού παραθύρου», το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό σε κάθε άνθρωπο.

Read More

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι η ασπίδα του οργανισμού. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα ή αλλιώς το ενδογενές σύστημα κανναβινοειδών, χρωστάει το όνομά του στο φυτό από το οποίο προέρχεται, το οποίο δεν είναι άλλο από την κάνναβη.

Read More

Τι είναι τα τερπένια

Tα τερπένια ή πιο σωστά τα τερπενοειδή είναι αυτά που δίνουν στην κάνναβη άρωμα και, ανάλογα με την ποικιλία, μια ελαφρά γεύση από μούρα, λεμόνι ή τριαντάφυλλο, αυτά που κάνουν τη γεύση και τη μυρωδιά της πιο πικάντικη ή πιο γλυκιά.

Read More

Οφέλη των σπόρων κάνναβης

1. Οι σπόροι κάνναβης είναι πολύ θρεπτικοί

Οι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι τοποθετούνται βοτανολογικά μεταξύ των καρπών με κέλυφος, είναι μια διατροφικά ισορροπημένη τροφή. Έχουν μια λεπτή γεύση καρυδιού και είναι συχνά γνωστά ως καρδιές κάνναβης.
Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν περισσότερο από 30% λίπος, το οποίο είναι πλούσιο σε βασικά λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ (ωμέγα-6) και άλφα-λινολενικό οξύ (ωμέγα-3).

Read More

el